Om Mig

Navn: Anne Lolk Thomsen
Født:15. maj 1983

Civilstand: Mor til Thora (2013) og Elin (2017) og gift med Hans Christian. 

Hjem: Er flyttet tilbage til Svendborg i 2016 efter 16 år i Kongens Lyngby. Født i Svendborg og opvokset på Tåsinge

Har roet for Troense Kajakklub og Gladsaxe Kano og Kajakklub, da jeg var kajakroer.

Stillede op for Danske Studenters Roklub (DSR), da jeg var roer og dannede fast makkerpar med Juliane Elander Rasmussen i letvægtsdamedobbeltsculler. 

Startede med at ro kajak i 1993, og roede mit første DM i 1997. Var en del af kajaklandholdet fra 2002-2009. Var en del af ro-landsholdet fra 2011-2016. Roede OL i 2012 og 2016. 

 

Disciplin:

Da jeg roede kajak, var det primært toerkajak (K2) internationalt, men både ener- og toerkajak på nationalt plan. Jeg startede med kun at ro maraton, der pt. er ca 25km (tidligere 36 km), men trænede fra 2005 hovedsageligt mod de kortere distancer (200, 500 og 1000m). Jeg forsøgte forgæves at kvalificere mig til OL i Beijing 2008.

I 2009 skiftede jeg fra kajak til roning. Sammen med Juliane Elander Rasmussen roede vi letvægtsdobbeltsculler. Der er én distance i roning: 2000m og letvægts-dobbeltsculleren er olympisk disciplin. Juliane og jeg roede OL i London 2012 og OL i Rio 2016. Vi blev henholdsvis nr. 4 og nr. 9. 

 

Uddannelse:

Bachelor i statskundskab (BSc i statskundskab)

AU i Finansiel Rådgivning. Certificeret Bankrådgiver 2017.

Ansat i Nykredit siden 2009, hvor jeg nu arbejder som privatrådgiver. 

 

Efter OL i Rio er årer (og pagaj) lagt på hylden. Det har været en velovervejet og planlagt beslutning, efter 18 år med elitesport. Jeg har opdaget en masse nye friheder, men også, at det er en proces, at bytte atlet-livet ud med fuldtidsjob og en "ny" identitet. Det øver jeg mig nu på hver eneste dag! 

I min sportskarriere har to slags træning været gennemgående: kajakroning og roning i robåd (dobbeltsculler, hvor man ror med to årer pr. mand/kvinde). Men jeg har også brugt andre former for træning blandt andet i off-season: styrketræning, skiløb, svømning, løb og forskellige slags funktionel træning.

Idag hvor jeg ikke længere træner mod store mål, som OL og VM mærker jeg rigtig godt efter, hvad jeg er mest motiveret for, når jeg skal træne. Og jeg nyder, at jeg frit kan vælge mellem mange forskellige træningsformer. Gennemgående er det dog, at jeg tit vælger træning udendørs, fordi det giver træningen en ekstra dimenetion. Tiden, hvor jeg træner er idag et frirum for mig og noget, der giver mig energi til andre ting. Jeg bliver et gladere menneske af at røre mig!