OL træningen

Frem mod OL i Rio er der en fastlagt plan med træningslejre og konkurrencer. Vi har hele tiden delmål at arbejde hen imod, inden det endelige mål ved OL i Rio 2016.

Roningtræning - hvad er det?

Roning på vand og på land - sommer og vinter.

Den primære træning for os er (ikke overraskende) roning! Vi ror på vandet, så længe det ikke bliver for koldt og blæsende. Når det er vinter, træner vi som udgangspunkt indenfor i ro-maskine (ergometer). I sommerhalvåret, hvor vi har sæson, træner vi 9-12 træningsture på vandet. Vi har derfor dage, hvor vi træner to gange. I træningslejre har to træningspas på vandet om dagen. En træningstur er fra 12-18 km.

Om vinteren træner vi i romaskinen og det er en yderst effektiv træningsform. Vi træner kun én gang om dagen i ergometer og krydrer vintertræningen med alternativ træning. 

Vi ror altid et træningsprogram, når vi er på vandet eller i ergometer. Et træningsprogram består af intervaller af forskellig længde og intensitet. Programmerne tilpasses til, hvor vi er på året: konkurrence-sæson (sommer) eller off-season (vinter).

 

Alternativ Træning

Andre træningsformer jeg bruger sammen med ro-træningen.

Både sommer og vinter kan det engang imellem være rart at træne noget andet end roning. Kroppen har godt af at blive bøjet lidt i andre retninger :)

Mine favoritter er løb og min Mobile-Fit. Løb er nemt og tilgængeligt og jeg skal kun sørge for at have mine løbesko med mig.

Min Mobile-Fit kan jeg hænge op de fleste steder og som letvægtsroer, hvor jeg ikke må blive for tung, er det en perfekt måde at styrketræne på, fordi jeg bruger min egen kropsvægt

Træningsprogrammer

Her finder du inspiration til træningsprogrammer i ro-maskinen og på vandet, samt link til mine Mobile-Fit videoer på youtube. 

Husk at træningsprogrammerne altid kan justeres så de passer til dig og dit niveau, træningstilstand og hvor frisk/træt du er.

Mobile-Fit træningen er en måde at træne med din kropvægt og denne træning kan også hurtigt og nemt justeres, så den passer til dit niveau og din styrke.

Roprogrammer

Mobile-Fit-videoer